Hos oss händer det mycket och vi får ständigt nya idéer.
Bra råvaror, kreativitet, god mat och dryck spelar dock alltid huvudrollen.
21 mars Spansk afton med Alex Diez Alexandersson 19.00
Varmt välkommen att vara med på denna härliga kväll med Spaniens absolut finaste råvaror och viner i fokus! Karl Bengtsson, Trädgården på Skäret, står för menyn och vinkännare Alex Diez Alexandersson berättar om de utvalda vinerna.
2 olika snacks
Cava Oriol de la Propietat Brut Nature
__________________
”Tartar” de atún, cerezas, soja,
con rabanitos
”Tartar” på spansk tonfisk, körsbär, soja, rädisa
Louro Rafael Palacios 2022
__________________
Cigalas, espárragos blancos con crema de parmesano, naranja
Vit sparris, havskräfta, apelsin, parmesan
Nounat 2022
__________________
Carrillera iberica, canelón con bechamel de foie, corazón de alcachofas, cebolla plateada a la brasa, salsa de trufa negra
Mörkokt ibericokind, cannelloni fylld med foie gras, frasig mini kronärtskocka, grillad silverlök, tryffelsky
Clio Jumilla DO 2021
__________________
Utvalda spanska ostar med tillbehör
Quesos espanoles
Oxer Bastegieta AHARI 2022
__________________
Crema Catalana
__________________
1995:-per kuvert.
Säkra din plats genom att boka här.
________________
30 mars Måla och skåla med meny 13.00-17.00 ca
Var med på en unik och kreativ eftermiddag med härliga människor, måleri och god mat och dryck i kombination!
På plats i Trädgården på Skärets mysiga lada får du allt material du behöver för att skapa ditt eget konstverk. Alla deltagare målar samma motiv tillsammans med proffsig vägledning av konstnärerna Elisa Pålsson och Paulina Widén som tillsammans driver atelierepoque.com
Se mer på
www.instagram.com/atelier.elisa_/
Vi inleder 13.00 med en lyxig lunch från Trädgårdens på Skärets kök, där menyn består av:
- Nässelsoppa
- Halstrad hälleflundrafilé, vit sparris, toppmurklor, forellromshollandaise, ramslök, mandelpotatiskompott
- Vitt vin eller valfri alkoholfri dryck
- Möjlighet att köpa till dessert
Därefter kör vi igång med måleriet. Ingen tidigare erfarenhet krävs, vi målar stegvis så det passar såväl nybörjare som erfaren. Vi målar i akryl som har snabb torktid. Självklart tar du med dig din fina färdiga tavla hem.
Kostnad: 1049:- pp. ink kurs, mat, dryck och färdigt konstverk
Boka här eller på www.atelierepoque.com
________________
4 april Sparrismeny med utvalda viner
Boka här.
________________
11 april Italiensk afton
Italiensk meny med mogna italienska kvalitetsviner
Var med på vår italienska afton med de finaste italienska råvarorna och matchande viner i världsklass. Kvällen är sprungen ur en fantastisk upplevelse där mat & vin i kombination gett oss mersmak.
Vi vill att fler ska få möjligheten att uppleva dessa unika smakupplevelser, och bjuder därför in till en riktig rysarkväll med Italien i fokus. Vinerna och presenteras tillsammans med rätterna under kvällens gång.
Kvällens meny:
2020 Alta Langa Millesimato, Contratto
_____________
Scampi crudo, vit sparris, ramslök,
hasselnöt
2021 Elena Walch “Beyond the Clouds” (93 poäng)
_____________
Branzino, Minestronesås,
frasig kronärtskocka
2020 Terlaner Nova Domus Riserva
(95 poäng)
_____________
Raviolo al ouvo, riccota, italiensk tryffel, grön sparris
2016 Rocche dei Manzoni Perno
Vigna Cappella S. Stefano Barolo D.O.C.G Magnum (96 poäng)
_____________
Kalvbräss, murklor, potatispuré
2010 Casanova di Neri Tenuta Nouvo (100 poäng)
_____________
Bistecca fiorentina, grillade primörer, salsa verde
2015 Grattamaco Bolgheri Rosso
Superiore Magnum (97 poäng)
_____________
Mascarpone, rabarber/jordgubbar,
vanilj och basilika
2024 Braida, Brachetto d´Acqui
_____________
Affogado al caffé
Menyn kostar 3495:- pp inkl mat och dryck. Anmälan är bindande. Boka här.
Benvenuto!
________________
17, 18, 19 april Påskmeny för take away
Gör påskens festmiddag till en avslappnad och god upplevelse.
Beställ vår härliga take awaymeny - smidigt, enkelt och festligt.
Aptitretare
Nässelsoppa, tartar på savolax, brioche, bakad tomat
________________
Förrätt
GlaseradVit sparris, spritärter, pocherad ägg, toppmurklor, hollandaise smaksatt med brynt smör. 36 mån Pata negra
________________
Varmrätt
Skånsk lammytterfilé, frasig färskpotatis smaksatt med parmesanost och örter, grön sparris, ratatouille, lammsky smaksatt med oliver, rosmarin och tomat
________________
Dessert
Variation på Rabarber, vit choklad, pistage, vanilj och citronverbena
Menyn kostar 775:- pp Boka här.
________________
2 maj Gourmetafton med Håkan Nilsson 19.00
Håkan Nilsson presenterar och kåserar om vinerna till menyn, signerad
Karl Bengtsson. Endast 20 platser.
Kvällens meny
3* Snacks
Champagne Deutz Brut Classic
________________
Caviar, karamelliserad grädde,
lök och parmesanflarn
Champagne Deutz Millésieme 2016
________________
Vit sparris, norsk burfångad råräka,
råmarinerad hälleflundra ”Sterling”,
bergamott, hasselnöt
Trimbach Riesling Frédéric Emile 2018
________________
Grillad havskräfta från Mölle,
blanquettesås smaksatt med röd yuzu kosho, vår egen gröna sparris, spröd gris
Chablis Servin Grand cru les clos 2021
________________
Rimmad skrei, frasigt kycklingskinn,
spritärter, Kalixlöjrom
Chassagne Montrachet Morgeot,
Vincent Giradin 1:er cru 2020
________________
Pärlhöna, sauce albufera, frasig
minikronärtskocka, färskpotatis,
bondbönor
Remelluri La Granja Gran Reserva 2009
________________
Kalvkind, ravioli fylld med toppmurklor och kalvbräss, gastrique, lök på två sätt, skum på spansk tryffel
Staglin Salus Cabenet Sauvignon 2019
________________
Våra egna rabarber, mandel, vanilj och jordgubbar från Viken
Kullebergs Vingård Solvik, 2023
3495:- per kuvert.
________________
3 maj Ostronkurs
Var med på en väldigt trevlig, lärorik och välsmakande kväll i ostronens tecken - Ostronkurs på Trädgården på Skäret den 3 maj 19.00.
Detta ingår:
- Välkomstchampagne
- Liten ostronskola
- Ostronöppnarskola, vi lär oss öppna och smakar olika sorters ostron
- Gemensamma förberedelser för middag
- Middag med tillhörande vin
Pris 1595:- pp. Först till kvarn… Boka här.
________________
23 maj Försommarmeny med utvalda viner
med Davide Talotti, Sommelier från Oenoforos Group
Mer information kommer... Boka här.
________________
24, 25 maj Mors dagsmeny för avhämtning
Mer information kommer... Boka här.
________________
14 juni Premiär för vår nya glass- och drinkbar
Mer information kommer... Boka här.
Hur vet jag vad som händer hos er?
Följ oss gärna på Facebook och/eller Instagram där vi postar inlägg så fort något spännande är på gång hos oss.
Var hittar jag menyer för takeaway/catering?
Vi vill gärna höra vad du har för önskemål och tankar kring din middag eller beställning. Det viktigaste för oss är att du blir nöjd, därför har vi inga fasta menyer att boka utan skräddarsyr menyn efter varje kund. Kontakta oss så har vi en dialog.
Hur bokar jag en catering/avhämtningsmeny?
Det lättaste är att mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se
Behöver jag boka bord för att äta hos er?
Varmt välkommen att höra av dig om du och ditt sällskap vill äta hos oss. Vi anpassar menyn och upplägget efter era önskemål. Ni bör vara ett sällskap på minst åtta personer. Mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se
Hur fungerar en matlagningskurs hos er och vad kostar det?
Det optimala antalet personer för en matlagningskurs är ett sällskap på minst åtta personer.
Vi börjar med champagne, charkuterier och snacks och går igenom kvällens meny. Tre grupper har hand om varsin rätt och förbereder maten så långt som möjligt, därefter sätter alla sig till bords utom förrättsgruppen som lägger sista handen vid sin rätt. Alla äter tillsammans och kvällen fortgår på samma sätt för resterande grupper.
Pris per person inklusive champagne och tilltugg, 4-rätters matlagningskurs med vin till varje rätt är 1795:-
Vid fint väder kan man börja med chark och bubbel i trädgården. Möjlighet att välja till en vinprovning som en extra trevlig del i kursen finns också. Mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se för att boka in er.
Har du fler frågor? Kontakta oss på info@tradgardenpaskaret.se
Copyright © Alla rättigheter förbehållna Trädgården på Skäret