Trädgården på Skäret

Evenemang

Hos oss händer det mycket och vi får ständigt nya idéer.
Bra råvaror, kreativitet, god mat och dryck spelar dock alltid huvudrollen.

Våren hos oss

4 april Sparrismeny med utvalda viner - Få platser kvar!



Välkommen att boka in dig för en riktigt härlig sparrisafton hos oss i Trädgården på Skäret den 4 april 19.00.

Kvällens meny:

2 * snacks
Champagne Mandois Brut Origin

Sparriscréme, norska burfångade råräkor, pepparrot, ramslök
Kruger Rumpf Abtei, Riesling 2021

Glaserad tysk vitsparris, halstrad havskräfta, mousselinesås, Kalixlöjrom, crisp
Rotly Gassmann, Moenchreben de Rorschwir, Muscat 2019

Vårkyckling från Munka Ljungby, vildsparris, sauce Albufera, gnocchi smaksatt med italiensk tryffel, toppmurklor
Louis Jadot, Gevery_Chambertin,
Pinot noir 2018

Skånsk utskuren lammytterfilé, råstekt grön sparris, färskpotatis, frasig zucchiblomma fylld med mozzarella, bondbönor, lammsky smaksatt med rosmarin och oliver
Tenuta , Tignanelllo. Marchese Antinori, Chinati classico Riserva 2020

Sparrisglass, rabarber, vit choklad, mispel
Braida Vigna Senza nome, Moscato d Asti 2023

Menyn kostar 1995:- pp ink dryck .Varmt välkommen! 

Boka här.
________________


11 april Italiensk afton - FULLBOKAT!
Italiensk meny med  mogna italienska kvalitetsviner

Var med på vår italienska afton med de finaste italienska råvarorna och matchande viner i världsklass. Kvällen är sprungen ur en fantastisk upplevelse där mat & vin i kombination gett oss mersmak.


Vi vill att fler ska få möjligheten att uppleva dessa unika smakupplevelser, och bjuder därför in till en riktig rysarkväll med Italien i fokus. Vinerna och presenteras tillsammans med rätterna under kvällens gång.


Kvällens meny:

2020 Alta Langa Millesimato, Contratto

_____________


Scampi crudo, vit sparris, ramslök,

hasselnöt

2021 Elena Walch “Beyond the Clouds” (93 poäng)

_____________


Branzino, Minestronesås,

frasig kronärtskocka

2020 Terlaner Nova Domus Riserva

(95 poäng)

_____________


Raviolo al ouvo, riccota, italiensk tryffel, grön sparris

2016 Rocche dei Manzoni Perno

Vigna Cappella S. Stefano Barolo D.O.C.G Magnum (96 poäng)

_____________


Kalvbräss, murklor, potatispuré

2010 Casanova di Neri Tenuta Nouvo (100 poäng)

_____________


Bistecca fiorentina, grillade primörer, salsa verde

2015 Grattamaco Bolgheri Rosso

Superiore Magnum (97 poäng)

_____________


Mascarpone, rabarber/jordgubbar,

vanilj och basilika

2024 Braida, Brachetto d´Acqui

_____________


Affogado al caffé


Menyn kostar 3495:- pp inkl mat och dryck. Anmälan är bindande. Boka här.

Benvenuto!

________________


 17, 18, 19 april Påskmeny för take away

Gör påskens festmiddag till en avslappnad och god upplevelse.

Beställ vår härliga take awaymeny - smidigt, enkelt och festligt.


Aptitretare

Nässelsoppa, tartar på savolax, brioche, bakad tomat

________________


Förrätt

GlaseradVit sparris, spritärter, pocherad ägg, toppmurklor, hollandaise smaksatt med brynt smör. 36 mån Pata negra

________________


Varmrätt

Skånsk lammytterfilé, frasig färskpotatis smaksatt med parmesanost och örter, grön sparris, ratatouille, lammsky smaksatt med oliver, rosmarin och tomat

________________


Dessert

Variation på Rabarber, vit choklad, pistage, vanilj och citronverbena


Menyn kostar 775:- pp   Boka här.
________________


2 maj Gourmetafton med Håkan Nilsson 19.00 


Håkan Nilsson presenterar och kåserar om vinerna till menyn, signerad
Karl Bengtsson. Endast 20 platser.


Kvällens meny

3* Snacks
Champagne Deutz Brut Classic

________________


Caviar, karamelliserad grädde,
lök och parmesanflarn
Champagne Deutz Millésieme 2016

________________


Vit sparris, norsk burfångad råräka,
råmarinerad hälleflundra ”Sterling”,
bergamott, hasselnöt
Trimbach Riesling Frédéric Emile 2018

________________


Grillad havskräfta från Mölle,
blanquettesås smaksatt med röd yuzu kosho, vår egen gröna sparris, spröd gris
Chablis Servin Grand cru les clos 2021
________________


Rimmad skrei, frasigt kycklingskinn,
spritärter, Kalixlöjrom
Chassagne Montrachet Morgeot,
Vincent Giradin 1:er cru 2020

________________


Pärlhöna, sauce albufera, frasig
minikronärtskocka, färskpotatis,
bondbönor
Remelluri La Granja Gran Reserva 2009

________________


Kalvkind, ravioli fylld med toppmurklor och kalvbräss, gastrique, lök på två sätt, skum på spansk tryffel
Staglin Salus Cabenet Sauvignon 2019

________________


Våra egna rabarber, mandel, vanilj och jordgubbar från Viken
Kullebergs Vingård Solvik, 2023


3495:- per kuvert.

Boka här.

________________


3 maj Ostronkurs 

Var med på en väldigt trevlig, lärorik och välsmakande kväll i ostronens tecken - Ostronkurs på Trädgården på Skäret den 3 maj 19.00.

Detta ingår:
- Välkomstchampagne
- Liten ostronskola
- Ostronöppnarskola, vi lär oss öppna och smakar olika sorters ostron
- Gemensamma förberedelser för middag
- Middag med tillhörande vin

Pris 1595:- pp. Först till kvarn… Boka här.


________________

23 maj Försommarmeny med utvalda viner

med Davide Talotti, Sommelier från Oenoforos Group

Mer information kommer... Boka här.
________________


24, 25 maj Mors dagsmeny för avhämtning

Mer information kommer... Boka här.
________________


14 juni Premiär för vår nya glass- och drinkbar

Mer information kommer... Boka här.


Vanliga frågor


Hur vet jag vad som händer hos er?

Följ oss gärna på Facebook och/eller Instagram där vi postar inlägg så fort något spännande är på gång hos oss.


Var hittar jag menyer för takeaway/catering?

Vi vill gärna höra vad du har för önskemål och tankar kring din middag eller beställning. Det viktigaste för oss är att du blir nöjd, därför har vi inga fasta menyer att boka utan skräddarsyr menyn efter varje kund. Kontakta oss så har vi en dialog.


Hur bokar jag en catering/avhämtningsmeny?

Det lättaste är att mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se 


Behöver jag boka bord för att äta hos er?

Varmt välkommen att höra av dig om du och ditt sällskap vill äta hos oss. Vi anpassar menyn och upplägget efter era önskemål. Ni bör vara ett sällskap på minst åtta personer. Mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se 


Hur fungerar en matlagningskurs hos er och vad kostar det?

Det optimala antalet personer för en matlagningskurs är ett sällskap på minst åtta personer. 

Vi börjar med champagne, charkuterier och snacks och går igenom kvällens meny. Tre grupper har hand om varsin rätt och förbereder maten så långt som möjligt, därefter sätter alla sig till bords utom förrättsgruppen som lägger sista handen vid sin rätt. Alla äter tillsammans och kvällen fortgår på samma sätt för resterande grupper.
Pris per person inklusive champagne och tilltugg, 4-rätters matlagningskurs med vin till varje rätt är 1795:-
Vid fint väder kan man börja med chark och bubbel i trädgården. Möjlighet att välja till en vinprovning som en extra trevlig del i kursen finns också. Mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se för att boka in er.


Har du fler frågor? Kontakta oss på info@tradgardenpaskaret.se