Trädgården på Skäret

Butiken & maten

Vare sig du handlar i vår gårdsbutik, beställer mat för avhämtning, äter en god lunch i vår grönskande trädgård eller en härlig festmiddag i vår mysiga lada vill vi att du ska få en 

smakupplevelse att längta tillbaka till.

Vardags- & festmat

Vi vill gärna förenkla och förgylla din tillvaro både till vardag och fest. Det kan vara allt från tapas till drinkminglet, en lunch i det gröna, en take away-meny eller en festlig middag för alla dina nära och kära. Vi har råvarorna och kunskapen, så låt oss ta hand om förberedelserna så att du kan koppla av och njuta av god mat tillsammans med ditt sällskap. 


Kvalitetsråvaror

Vi jobbar bara med de bästa råvarorna
- inköpta, egenproducerade eller egenodlade, så att vi kan försäkra oss om att kvalitén alltid är på topp. 

Bra balans

Vi tycker själva att vi har hittat en bra balans och combo i vår verksamhet i Trädgården på Skäret:

  • småskalighet
  • liten tight stab
  • full överblick på det som produceras hos oss.
gryt 2
butik 6B706DCF-8F57-466E-A33D-87B7557CC3BF
Klavbräss  Trädgården på Skäret
IMG_7134 lokal

Godsaker i gårdsbutiken


Gårdsbutiken hittar du på gaveln ut mot vägen i gårdens gamla lada. Här erbjuder vi våra kunder egenodlade grönsaker från våra odlingar i trädgården, delikatesser, kvalitetskött, skaldjur, fisk, chark och fina ostar. Vi producerar och säljer bland annat hemlagade såser, soppor, hamburgare, glass, korvar, canneloni, rotollo och ankleverterrine - allt av väldigt hög kvalitet som uppskattas mycket av våra kunder.


Vår matfilosofi

De rätter vi lagar för servering, takeaway eller catering bygger til stor del på egenodlat när årstiden tillåter. 

Vi kompromissar aldrig med kvalitén -  varken när det gäller råvaror eller tillagning.

Vanliga frågor


Var kommer ert kött ifrån?

Det är över lag svårt att få tag på bra kvalitetskött men vi försöker hela tiden hitta nya, bra leverantörer. Är det svårt att få tag på bra kvalitet inom Sverige tittar vi även utomlands, det som är viktigast för oss är att djurhållningen går hand i hand med kvalitén.Vi hängmörar även kött själva i butiken. Fågel som anka och vårkyckling köper vi in från Munka Ljungby som bland annat har fått pris för Sveriges bästa anka. Vi har provat mycket nötkött under de år vi drivit butiken och det nötkött som vi tycker är mörast, smakar bäst samt har jämnast kvalitet kommer från miguelvergara.com. Vi har

även iberisk gris som Pata negra och pluma från Spanien. Lamm köper vi lokalt från Kullabygden eller från Österlen.


Odlar ni alla era grönsaker själva?

Vi odlar så mycket vi kan och hinner själva men säsongen är kort så vi måste komplettera med andra grönsaker också. Helst från lokala producenter  i Kullabygden men när säsongen kräver det importerar vi grönsaker även från utlandet. Vi odlar utan bekämpningsmedel och köper helst ekologiska grönsaker om det finns utöver vårt eget utbud.


Har ni alltid Möllekräftor i butiken?

Vid säsong (april-september) och vid tillgång har vi alltid Möllekräftor, annars kompletterar vi med burfångade, levande kräftor från Västkusten. Vi tar bara emot levande havskräftor som vi kokar själva - det blir helt enkelt bäst så.


Vad har ni för fisk & skaldjur i butiken?

Vi har ofta våra favoritfiskar slätvar, piggvar och sjötunga - ibland viltfångad och ibland odlad. Nästan alltid har vi våra favoritostron;  Gillardeau, hemma. Ibland har vi också norska pilgrimsmusslor i skal. Och så de fantastiska Möllekräftorna förstås. Är det något speciellt du är sugen på beställer vi gärna hem det till dig. Hör av dig på info@tradgardenpaskaret.se


Var hittar jag menyer för takeaway/catering?

Vi vill gärna höra vad du har för önskemål och tankar kring din middag eller beställning. Det viktigaste för oss är att du blir nöjd, därför har vi inga fasta menyer att boka utan skräddarsyr menyn efter varje kund. Kontakta oss så har vi en dialog.


Hur bokar jag en catering/avhämtningsmeny?

Det lättaste är att mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se 


Vilka öppettider har ni?

Du hittar våra öppettider här.


Har du fler frågor? Kontakta oss på info@tradgardenpaskaret.se